Handig, zoekmachine van Google als Timer gebruiken

google_timer_logo De zoekmachine van Google bevat allerlei handige features. Zo kan bijvoorbeeld eenvoudig het actuele weer opgevraagd worden voor een bepaalde locatie evenals de verwachting voor de komende dagen. De zoekmachine kan gebruikt worden als rekenmachine, om eenheden en valuta om te rekenen, etc. en recent heeft Google een nieuwe handige feature toegevoegd waarmee de zoekmachine kan dienen als timer.

De feature werkt helaas alleen op Google.com en nog niet in de Nederlandse versie van de zoekmachine. Na het invoeren van een zoekopdracht als 'timer 30 seconds' zal er boven de zoekresultaten een vlak worden getoond met een timer die start met aftellen vanaf 30 seconden. Zodra de tijd om is dan zal er een klein alarm te horen zijn, door op OK te klikken stopt het geluid. Door op reset te klikken kan de timer opnieuw gestart worden of de ingestelde tijd worden gewijzigd. De tijd die je invoert is naar wens en dit kan in minuten (minuts) of uren (hours) worden aangegeven, het invoeren van dagen werkt niet.

Als alternatief kun je ook een gewenst tijdstip invoeren in plaats van seconden, minuten of uren. In dat geval gebruik je een zoekopdracht als set timer for 11pm (12-uursnotatie).

google_timer

Lees meer over: ,