Halloween logo’s van Google (Scooby Doo)

Net als voorgaande jaren viert Google ook dit jaar Halloween op verschillende homepages van de zoekmachine. Afgelopen jaar plaatste Google voor het eerst meerdere doodles in het teken van Halloween en werd er een Easter Egg verstopt. Dit jaar opnieuw meerdere logo's om Halloween te vieren, in totaal vijf.

De Halloween logo's zijn dit jaar gebaseerd op Scooby Doo, een van de langst lopende Amerikaanse animatieseries ter wereld. Zodra je op het eerste logo klikt komt de navigatie tevoorschijn waarmee je door de logo's heen kunt bladeren. Dit is te zien in de video hieronder. Nadat je op het laatste logo hebt geklikt wordt de zoekopdracht uitgevoerd.

Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes.

Hieronder de vijf verschillende doodles van Google evenals een video. YouTube heeft net als afgelopen jaar ook een speciaal logo, deze ook hieronder.

Doodle categorie: Halloween

YouTube

Onderstaand YouTube logo is het eerste logo dat door een lid van de site is gemaakt. De doodle werd ontworpen door gebruiker xperpetualmotion, een Design student.

Orkut

Video

Lees meer over: , ,