Halloween 2012 logo van Google is een interactief spookhuis

Google Doodle:

Happy Halloween! Google heeft vandaag op diverse homepages van de zoekmachine wereldwijd een leuk interactief logo geplaatst vanwege Halloween, in tegenstelling tot afgelopen jaar is vandaag het logo ook te zien op de Nederlandse homepage van de zoekmachine. Halloween valt jaarlijks op 31 oktober en is een feestdag die met name in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en in Ierland gevierd wordt.

In 2009 maakte Google voor het eerst een geanimeerd logo voor Halloween en in 2010 volgde opnieuw een geanimeerd logo. Het logo dat afgelopen jaar werd geplaatst was bijzonder omdat het toen ging om een echte video opgenomen voor het hoofdkantoor van Google. In de video was te zien hoe het Google Doodle team een dag in de weer was met een aantal grote pompoenen. In 2009 paste Google overigens ook nog het Robots.txt bestand aan en in 2008 was er nog een Easter Egg te zien in de doodle voor Halloween in de vorm van een Triforce. Deze Triforce dook toen met regelmaat op in diverse doodles.

Werkende kopie

Het logo van vandaag is dus interactief en door op verschillende punten in het logo te klikken zie je alle effecten. Klik bijvoorbeeld op de vogel of op de vuilnisbak aan de linkerkant, open de verschillende deuren en klik een aantal keer op het skelet dat naast de deur (met huisnummer 13) hangt. Hieronder een video van de doodle, een werkende kopie plus alle logo's die in de afgelopen jaren werden geplaatst bekijk je op deze pagina.

Alle logo's van Google sinds 1998 bekijk je in het overzicht: Google Logo's

Lees meer over: ,