Halloween logo van Google, dit jaar met een video

Google pakt dit jaar uit om wereldwijd Halloween te vieren met een originele video. Halloween is een bekende feestdag die voornamelijk in de Verenigde Staten, Canada, Ierland en het Verenigd Koninkrijk wordt gevierd maar tegenwoordig ook op diverse plaatsen in Nederland. De dag valt altijd op 31 oktober en zorgt ervoor dat kinderen verkleed gaan en dat mensen hun huizen versieren met lichtjes en natuurlijk uitgeholde pompoenen. De kinderen gaan 's avonds langs de deuren om snoep op te halen.

Voorgaande jaren

In de afgelopen jaren heeft Google vrijwel elk jaar één of meerdere bijzondere doodles op de homepage geplaatst. Zo stond afgelopen jaar Halloween nog in het teken van Scooby Doo. Een overzicht van alle eerder geplaatste logo's vanwege Halloween bekijk je hier.

2011

Dit jaar pakt Google het op een andere creatieve manier aan met een echte video. Te zien is hoe het Google Doodle team op het hoofdkantoor in Mountain View een dag druk bezig is met het uitsnijden van een aantal gigantische pompoenen. Het resultaat mag er zeker zijn wat goed te zien is als het eenmaal donker is geworden en de lichtjes zijn aangezet.

De oplettende kijker ziet onder andere Android kort in beeld evenals iemand met een dartbord, iemand verkleed als de Kerstman en ook Pegman, het Street View figuurtje komt even langs. Hieronder zie je de video, een werkende kopie van het logo is hier te bekijken. Op die pagina tevens een aantal leuke Behind the scenes video's.

Doodle categorie: Halloween

Een overzicht van alle Google logo's sinds 1998 bekijk je hier.

Lees meer over: ,