Guust Flater logo op homepage Google, strip bedacht door André Franquin

Guust Flater

Vandaag staat op de homepage van Google een logo in het teken van Guust Flater. Guust Flater is een strip die werd bedacht en getekend door André Franquin, een Belgische striptekenaar en medeauteur van de serie Marsupilami en Robbedoes en Kwabbernoot.

De strip bestaat sinds 28 februari 1957 en speelt zich af op de redactie van het stripblad Robbedoes. Guust Flater werkt bij het stripblad als postsorteerder. Zijn werk neemt hij niet al te serieus: een groot deel van de dag slaapt hij en als hij toch wakker is, zet hij de boel op stelten met allerlei bizarre experimenten. Vaak leiden die tot een complete chaos: de redactie loopt onder water of een van zijn volstrekt onbetrouwbare uitvindingen explodeert.

De reactie van Guust op alle dingen die misgaan is doorgaans een laconiek: "Nou moe?". De baas van Guusts heeft dan ook heel wat met hem te stellen en probeert hem op alle mogelijke manieren aan het werk te krijgen. Ongewild weet Guust de contractbesprekingen tussen zijn bazen en Meneer Demesmaeker altijd te verstoren. Ook agent Vondelaar, een man die echt leeft voor zijn vak, wordt vaak het slachtoffer van de praktijken van Guust.

Guust Flater bezit onder andere een krakkemikkige auto (een Fiat 509) die van ellende aan elkaar hangt en de Flaterfoon, een zelfgemaakt muziekinstrument dat verwoestende klanken voortbrengt. Guust denkt dat hij erg muzikaal is, naast de Flaterfoon speelt hij ook vaak met een gitaar, een tuba, een trombone en verschillende percussie-instrumenten.

Vaak keert zijn rode bowlingbal terug in de strips evenals de Guust-mobiel, een stoel op wielen met trappers. Deze Guust-mobiel is vandaag ook te zien in de doodle van Google.

Alle logo's geplaatst door Google sinds 1998 bekijk je op deze pagina.

Lees meer over: ,