Grotere foto’s voor Google+ profielen en pagina’s

Vanavond zal Facebook een nieuw nieuwsoverzicht gaan presenteren en nog net even voor deze aankondiging aan heeft Google een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd betreffende profielen en pagina's op het eigen sociale netwerk. Als eerste is er een nieuwe tab toegevoegd aan profielen voor Google+ Lokaal beoordelingen. Mocht je zelf beoordelingen hebben geplaatst dan is het nieuwe tabblad terug te vinden op je eigen profiel naast de al bestaande tabbladen die er zijn voor geplaatste berichten, foto's, video's en gegeven +1's. Eventueel het tabblad verbergen kan door te gaan naar de instellingen.

google_plus_profiel_reviews

Het tabblad 'Over' is ook gewijzigd. Alle informatie wordt nu getoond in verschillende blokken waarbij elk blok een eigen rand aan de bovenkant heeft met een eigen kleur. Onderaan in elk blok staat een knop om specifiek het betreffende blok te bewerken.

google_plus_profiel_about

De laatste wijziging heeft te maken met coverfoto's van profielen en pagina's. Deze zijn nu een stuk groter geworden, tot 2120 pixels bij 1192 pixels. Zodoende wordt een foto op een groter beeldscherm haast beeldvullend getoond. De profielfoto wordt links over de foto geplaatst met ernaast de naam en onder de naam de persoonlijke gegevens, bij pagina's wordt direct onder de naam de URL naar een eventueel ingevoerde website geplaatst.

De profielfoto wordt overigens nu in een cirkel getoond. Zodra je naar beneden gaat scrollen dan blijft er een kleinere balk boven in beeld plakken met een kleinere versie van de profielfoto links en in het geval van pagina's rechts het totale aantal +1's, een combinatie van +1's en het totale aantal gebruikers die de pagina hebben toegevoegd. Hieronder een voorbeeld van een profiel en een voorbeeld van de pagina van YouTube.

google_plus_profiel_foto

google_plus_profiel_foto_youtube

Lees meer over: ,