Grote update Toergids Google Earth

Google Earth LogoGoogle heeft een grote update doorgevoerd betreffende de Toergids in Google Earth voor zowel desktop als iOS en Android, de tourgids werd afgelopen jaar eind oktober geïntroduceerd. Met de update zijn er meer dan 100.000 nieuwe tours toegevoegd door Google van locaties in meer dan 200 landen, ook zijn bestaande tours bijgewerkt.

De toergids is rechtsonder in Google Earth te vinden en toont mogelijke interessante locaties door middel van thumbnails. Zodra je bijvoorbeeld gaat inzoomen op New York verschijnt Rockefeller Center op een gegeven moment in beeld als suggestie. Indien er in de thumbnail zoals in het geval van het Rockefeller Center een tijd genoemd staat gaat het om een echte tour. Staat er geen tijd in de thumbnail zoom je in naar de locatie die zal worden omkaderd met een blauwe lijn en indien beschikbaar komen er van de locatie foto's afkomstig van Panoramio in beeld evenals snippets van Wikipedia. De foto's worden ook getoond na een tour. Na het klikken op een thumb wordt de foto fullscreen getoond.

De tourgids is beschikbaar in Google Earth 7.0 voor de desktop en in de mobiele applicaties voor iOS en Android. Het is hiervoor niet vereist om een update te installeren.

Lees meer over: , , ,