Grote update applicatie Google Drive voor Android

Google heeft een update uitgebracht van Google Drive voor Android. De update brengt diverse verbeteringen om het openen en maken van bestanden op een mobiel apparaat makkelijker te maken. Bestanden worden nu als kaarten getoond wat een beetje doet denken aan Google Now. Er kunnen previews bekeken worden van bestanden en via een nieuwe optie onder de instellingen kunnen bestanden snel lokaal worden opgeslagen.

google_drive_android_1

Nieuw is een optie scan gericht op het veilig bewaren van belangrijke documenten zoals rekeningen, brieven en contracten. Door op de knop Scan te drukken kan er een foto worden gemaakt van een document, daarna zal de foto worden geüpload en worden omgezet naar een PDF. Omdat Google Drive tekst in gescande documenten kan herkennen zijn deze documenten later dus eenvoudig terug te vinden in Google Drive.

google_drive_android_2

Er enkele verbeteringen doorgevoerd betreffende het bewerken van spreadsheets waaronder het kunnen aanpassen van lettertypes en tekstgroottes evenals het instellen van kleuren en uitlijning. Als laatste is er Cloudprinter ondersteuning toegevoegd. De nieuwe versie van Google Drive voor Android kan hier in Google Play worden gedownload.

Lees meer over: , ,