Grote QR-code op het dak kantoor Facebook

Recent kondigde Mark Zuckerberg een "Space Hackathon" aan, in zijn bericht riep hij iedereen op om het nieuwe kantoor van het sociale netwerk in Menlo Park zich eigen te maken door de muren te voorzien van graffiti, coole posters, etc. Een leuk idee, echter een aantal medewerkers namen het bericht van Zuckerberg iets te letterlijk met als gevolg dat er nu een enorme QR-code op het dak van het kantoor is geschilderd. De groep wilde namelijk dat hun "space hack" daadwerkelijk te zien zou zijn vanuit de ruimte.

Mark Pike was aanstichter, hij plaatste de volgende reactie op het bericht van Zuckerberg: "Hack yeah! I'd like to paint a gigantic QR code somewhere so we can RickRoll online maps, or point people to our careers site, or send them to a 'Clarissa Explains it All' GeoCities Page". Nadat zijn reactie door 50 medewerkers was geliked besloot Mike om een groep op te richten om te bekijken of er echt iemand geïnteresseerd was om dit idee uit te voeren, nadat meer dan 100 mensen zich hadden aangesloten was dit wel duidelijk.

Fbco.de

Om het simpel te houden kwam een engineer al snel met de opmerking om de URL in ieder geval zo kort mogelijk te houden, want hoe korter de URL hoe minder complex de code dus minder schilderwerk en een grotere kans dat de code zonder problemen gescand kan worden. Daarom werd http://fbco.de aangeschaft voor dit initiatief.

Uiteindelijk gingen ze op een avond aan de slag met 5 medewerkers en in de loop van de avond werden dit er steeds meer. Ondanks het harde werk moesten ze wachten tot de volgende dag om te kunnen bekijken of het een succes was geworden. De volgende ochtend werd er een camera vastgebonden op een op afstand bestuurbare helikopter om het resultaat waarvan een foto hieronder, te bekijken. Een video is hier te bekijken.

Lees meer over: ,