Grootste Facebook pagina’s van Nederland

Internetbureau Yes2web heeft in samenwerking met het in Facebook gespecialiseerde bureau A friend of mine FacebookMonitor.nl gelanceerd, een nieuwe website die de 100 populairste Facebook Pagina's in Nederland in kaart brengt.

De Facebook Monitor meet op dagelijkse basis meer dan 500 Nederlandstalige Facebook pagina’s. Op basis van deze informatie wordt per dag de top 100 samengesteld en getoond. Per pagina is het aantal Likes te zien evenals groei, aantal berichten, aantal reacties en engagement ratio. Rechtsboven kan er gefilterd worden op Industrie. Te zien is dat de pagina van voetbalclub Ajax momenteel veruit het populairst is met meer dan 250.000 fans gevolgd op flinke afstand door VakantieVeilingen en The Voice of Holland.

Voor alle pagina's die momenteel in de lijst staan of in de toekomst nog toegevoegd gaan worden is het vereist dat deze gericht zijn op Nederlandse consumenten en Nederlandse taal gebruiken om te communiceren met fans. In de uitleg staat dat daarom dus pagina's van bekende Nederlandse merken zoals KLM, Philips en Heineken niet zijn opgenomen omdat deze merken hebben gekozen voor internationale fanpagina's. Nederlandse pagina's van buitenlandse merken zoals Vodafone en Starbucks zijn wel opgenomen.

Wereldwijd

Om te bekijken welke pagina's wereldwijd het populairst zijn kun je terecht op Allfacebook.com. De fanpagina van Facebook zelf is het populairst met meer dan 55 miljoen fans. Op de tweede plaats staat het spel Texas Hold'em Poker gevolgd door Eminem. Op plaats vinden we YouTube en de top 5 wordt afgesloten door Rihanna.

Lees meer over: