Griep? Facebook app om te zien aan wie je de griep te danken hebt

facebook_griep_tb Veel mensen zijn op dit moment ziek zwak en misselijk en misschien heb je zelf momenteel ook wel de griep of heb je de griep recent gehad. Medicijnenproducent Help Remedies uit New York heeft een applicatie speciaal voor Facebook gemaakt waarmee je snel even kunt bekijken van wie je mogelijk de griep hebt overgenomen.

Op dit moment hebben veel mensen last van de griep zo blijkt wel uit statistieken van Google Grieptrends, te zien is dat in heel Nederland bijzonder veel griep gerelateerde zoekopdrachten worden uitgevoerd met uitzondering van Drenthe, Flevoland en Zeeland.

Na het koppelen van de applicatie en het klikken op de knop 'Who made me sick' zal 'Help I have the flu' gaan kijken naar de berichten geplaatst door vrienden of hier mogelijk verwijzingen naar symptomen en verschijnselen van de griep in te vinden zijn, ook kijkt naar de applicatie naar 'verdachte check-ins', denk aan ziekenhuizen en apotheken. Op deze manier kun je dan achterhalen aan wie je mogelijk de griep hebt te danken :-).

Hieronder twee screenshots van Help Remedies, de applicatie is hier te vinden. Uiteraard is de applicatie niet echt heel serieus maar meer voor de fun. Eerder kwam Help Remedies al eens met een website met droomtips en een applicatie voor de iPhone om dromen mee op te nemen (Dream Recorder). Dit alles ter promotie van slaappillen.

facebook_griep_1

facebook_griep_2

Lees meer over: ,