Griep en verkoudheid actueel in kaart met Twitter

A.Vogel volgt en registreert in samenwerking met Twirus.com, sinds 1 september de tweets die over griep en verkoudheid gerelateerde klachten gaan. Volgens de bedrijven is Twitter steeds meer hét medium om te zien wat er leeft onder de mensen en krijgt de microblogdienst een steeds sterkere voorspellende kracht. Deze kennis gecombineerd met informatie uit andere bronnen, zoals Google Grieptrends, geven een actueel beeld over het verloop van griep en verkoudheid.

Grieptrend volgen

De komende maanden is op avogel.nl in een oogopslag de grieptrend te volgen. Alle tweets over de top 10 griep en verkoudheid gerelateerde klachten wordt gevolgd en grafisch weergegeven. Bovendien zijn recente tweets over deze onderwerpen zichtbaar.

Google

Hierboven al even genoemd is Google Grieptrends. Sinds vorig jaar is Google Grieptrends in Nederland beschikbaar. Met deze dienst wordt de verspreiding van de griep gevolgd aan de hand van bepaalde zoektermen uitgevoerd op de zoekmachine, de data is bijna realtime. Zodoende wordt er een redelijk nauwkeurig beeld gegeven van de griepactiviteit binnen een bepaalde regio. Deze schattingen worden deels geverifieerd door ze te vergelijken met officiële historische gegevens over griep in de betreffende landen en regio's. Op dit moment is volgens de dienst in geheel Nederland de griepactiviteit laag.

Lees meer over: , ,