Gratis WiFi van Google in wijk New York – Geen Google Fiber

Google WiFi Google gaat in samenwerking met een aantal partners gratis WiFi aanbieden in New York. Het gaat alleen om Chelsea, een wijk in New York waar ook een kantoor van Google is te vinden en dus medewerkers van het bedrijf zodra ze het kantoor verlaten voor bijvoorbeeld lunch of voor vergaderingen dus nog over internet kunnen blijven beschikken.

Het netwerk zal tevens gebruikt worden door bedrijven, inwoners, studenten en toeriste in de wijk. Een woordvoerder van Google laat weten dat het nieuwe WiFi-netwerk een manier is voor Google om iets terug te geven aan de buurt waar het bedrijf al zes jaar is gevestigd.

Aanvullend waren er ook geruchten dat het mogelijk zou gaan om het supersnelle Google Fiber, een glasvezelverbinding van 1Gbps sinds een half jaar beschikbaar in Kansas City. Google laat echter weten dat het niet de bedoeling is om de glasvezeldiensten uit te breiden naar New York, er zijn ook geen plannen om het gratis WiFi-netwerk uit te breiden naar andere delen van de stad. Het bedrijf heeft al een samenwerking met Biongo om op bepaalde locaties gratis internet aan te bieden en in Mountain View waar het hoofdkantoor staat wordt er op een vergelijkbare manier als nu in New York gratis internet aangeboden.

Lees meer over: