Grappige en handige Lorem Ipsum Generators

Het Lorem Ipsum is een bekend fenomeen en wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt als standaard tekst op websites die in ontwikkeling zijn. Er zijn inmiddels diverse varianten bedacht zoals bijvoorbeeld Cupcake Ipsum die de tekst een stuk aantrekkelijker maakt om te lezen :-). Hieronder een aantal websites uitgelicht die gebaseerd zijn op Lipsum.com en verder een applicatie voor de iPhone en een extensie voor Google Chrome.

Cupcake Ipsum

Zoals gezegd maakt Cupcake Ipsum de tekst een stuk aantrekkelijker, een zin als voorbeeld: Soufflé dragée cake. Gingerbread lollipop gingerbread jelly-o I love carrot.

Cupcakeipsum.com

HTML-Ipsum

Dit is een generator die echt handig is en dan met name voor ontwikkelaars van websites. Wat de generator doet is namelijk direct de tekst voorzien van HTML tags, handig want dan hoef je alleen maar de tekst te kopiëren en te plakken.

HTML-Ipsum.com

Loripsum

Deze generator is net zo handig voor ontwikkelaars als de bovengenoemde generator maar werkt net even anders.

Loripsum.net

Bacon Ipsum

Deze generator is ook gericht op eten maar in dit geval gaat het om vlees.

Baconipsum.com

Veggie Ipsum

Van vlees hierboven is het een kleine stap naar de Vegetarische versie, The vegetarian lorem ipsum generator. Door een druk op de knop 'Grow new text' genereer je snel tekst.

Veggieipsum.com

Beer Ipsum

Bier mag natuurlijk niet ontbreken en daarom is Beer Ipsum in het leven geroepen.

Beeripsum.com

Gangsta Lorem Ipsum

Dit is een generator die hier al eerder verscheen omdat deze is een aantal jaar geleden gemaakt door twee Nederlandse ontwikkelaars van internetbureau Zicht.nl. De generator is ontstaan omdat men vond dat de tekst wel wat spannender mocht zijn.

Lorizzle.nl

Liquor Ipsum

Als je niet echt een fan bent van Bier dan is er ook nog Liquor Ipsum.

Liquoripsum.com

Tuna Ipsum

Naast vlees mag vis natuurlijk niet ontbreken.

Tunaipsum.com

Slipsum

Dit is een generator die niet mag ontbreken in het rijtje. Het gaat om de Samuel L Ipsum generator waarvoor als inspiratie de bekende acteur Samuel L. Jackson diende. Op de website heb je de keuze uit verschillende versies.

Slipsum.com

Fillerama

Deze generator is een aanrader voor fans van de televisieserie Dexter. De teksten die je hier kunt genereren komen uit de serie. Daarnaast zijn er nog enkele andere series beschikbaar zoals Star Wars. Handig is ook dat de tekst ook als HTML wordt getoond.

chrisvalleskey.com/fillerama/

Greeking Machine

Hier heb je de keuze uit verschillende versies waarvan de Hillbilly een aanrader is.

Duckisland.com

Hipster Ipsum

Deze generator is bedoeld voor de hippe mensen onder ons :-).

Hipsteripsum.me

Fillerati

Fillerati is een generator die het op een andere manier aanpakt door teksten te gebruiken van beroemde schrijvers zoals Jules Verne en H.G. Wells. Door met de muis te schuiven over het balkje kan bepaald worden hoeveel tekst je wilt genereren.

Fillerati.com

Malevole

Dit is een generator die fragmenten gebruikt uit bekende televisieseries. Zo zit er soms onder andere tekst tussen van The Knight Rider en The A-Team.

Malevole.com/mv/misc/text/

Randomtext

Deze generator genereert standaard Lorem Ipsum tekst maar bevat een aantal handige opties. Je bepaalt zelf eenvoudig aan de rechterkant hoeveel tekst je precies wilt genereren en uit hoeveel woorden een alinea moet bestaan. Bovenin na het genereren opties om de tekst snel te kopieren, te downloaden of te tonen als HTML.

Randomtext.me

Generator.lorem-ipsum.info

Met deze generator heb je een aantal opties betreffende taal. Zo kan hier Russisch, Japans en Chinees worden gekozen.

Generator.lorem-ipsum.info

Zombie Ipsum

Goed voor bijvoorbeeld Halloween is deze Zombie Ipsum generator.

Zombieipsum.com

Lorempixel

Lorempixel, in eerste instantie gelanceerd als Lorempixum is geen generator om tekst te generen maar de reden waarom deze tool hier wel in het overzicht staat is omdat je eenvoudig willekeurige afbeeldingen kunt genereren, toch bijzonder handig soms.

Lorempixel.com

Andere manieren

Hieronder als aanvulling op het bovenstaande overzicht hieronder nog een aantal andere manieren om snel tekst te genereren. Het gaat om een applicatie voor de iPhone, een extensie voor Google Chrome en een handig XML bestand voor WordPress.

iPhone

"There's An App For That" is natuurlijk een bekende uitspraak die gaat over de apps voor de iPhone. Zoals je haast wel zou verwachten is er ook een app voor de iPhone waarmee je Lorem Ipsum kunt genereren. Er is zowel een betaalde als een gratis versie, de gratis versie is te downloaden via de onderstaande link. Je bepaalt zelf hoeveel tekst je wilt genereren en daarna heb je opties om de tekst te kopiëren of te mailen.

MyIpsum

Sample WordPress Content

Stel dat je bent begonnen met de bouw van een website met WordPress dan heb je standaard nog geen berichten. Door dit XML bestand te downloaden kun je 12 verschillende berichten (Lorem Ipsum) importeren om zodoende snel content als voorbeeld te hebben. Het importeren kan door te gaan naar Tools in de admin van WordPress. Hier selecteer je dan Import en kies daarna voor WordPress om de Importer te installeren. Daarna importeer je het XML bestand dat je hebt gedownload.

wpcandy.com/made/the-sample-post-collection

Aanvullend op het XML bestand is er ook een plugin genaamd WP Dummy Content om binnen WordPress sneller berichten en pagina's te genereren. Voordeel van de plugin is dat je met een druk op de knop snel ook weer alle berichten kunt verwijderen.

Google Chrome

Met deze extensie voeg je een mogelijkheid om snel Lorem Ipsum te genereren toe aan browser Google Chrome. Na het installeren verschijnt er een knop die na het klikken erop een nieuw tabblad opent. Hier genereer je dan eenvoudig en snel de tekst.

Lorem Ipsum Generator

Lees meer over: ,