Grammy’s goed voor meer dan 14 miljoen berichten op Twitter

grammy_logoAfgelopen weekend werden de Grammy Awards in de Verenigde Staten uitgereikt, dit zijn de belangrijkste prijzen in de muziekwereld vergelijkbaar met de Oscars (uitreiking later deze maand) voor de filmwereld. Net als recent vanwege uitreiking van de Golden Globes zorgde afgelopen weekend de uitreiking van de Grammy's voor de nodige berichten op Twitter. Gedurende de avond werden er meer dan 14 miljoen berichten gerelateerd aan de uitreiking geplaatst op Twitter, aanzienlijk meer dan de meer dan 4 miljoen berichten die werden geplaatst gerelateerd aan de Golden Globe Awards.

De hoogste piek kwam op het moment dat Jay-Z, Kanye West, Frank Ocean, en The Dream de prijs voor beste rap-samenwerking wonnen, dit zorgde voor 116.400 berichten per minuut. Het solo-optreden van Rihanna zorgde voor 114.800 berichten per minuut. Prince kondigde de beste single van het jaar aan, dit was het nummer Somebody that I used to Know en dit moment leverde 109.400 berichten per minuut op. Het moment dat Fun werd uitgeroepen tot beste nieuwkomer was goed voor 100.600 tweets per minuut.

De optredens van de avond zorgde ook voor een hoop berichten, zoals hierboven al genoemd was het optreden van Rihanna goed voor 114.000 berichten per minuut. Het eerbetoon aan Bob Marley door Sting, Bruno Mars, Rihanna en Ziggi Marley, het optreden van Carrie Underwood, de samenwerking tussen Maroon 5 en Alicia Keys en het optreden van Justin Timberlake met Jay-Z waren de momenten die voor de meeste buzz zorgde.

De artiesten waarover tijdens de uitreiking het meest werd gesproken waren Rihanna, Frank Ocean, Taylor Swift, Beyonce, Justin Timberlake en als laatste Ed Sheeran.

Lees meer over: