Goolge+ Hangouts gebruiken als beveiligingssysteem

Google+ is uiteraard een sociaal netwerk maar bepaalde functionaliteiten kunnen ook op een andere manier ingezet worden. Lifehacker.com stelt namelijk dat een Hangout prima ingezet kan worden als een eenvoudig beveiligingssysteem. Handig om je eigen huis in de gaten te houden, de voordeur of huisdieren.

Wat je hiervoor nodig hebt is uiteraard een webcam en daarnaast een extra Google account. Dit tweede account plaats je vervolgens in een eigen kring zonder verdere andere gebruikers. Daarna start je in deze kring een hangout. Als je eenmaal gearriveerd bent op je werk log je in met het tweede account en neem deel aan de 'georganiseerde' hangout.

Er zijn nog wel een aantal 'maren'. De opzet werkt eventueel met een screensaver maar werkt uiteraard niet als de computer overschakelt naar de slaapstand. Als tweede is het zo dat 'activiteit' moet zijn om de hangout actief te houden. Als oplossing voor beide punten is er het programma Mouse Jiggler. Het programma draait op de achtergrond en laat de muis bewegen en dus is er activiteit waardoor een computer niet in de slaapstand valt.

Lees meer over: ,