Google’s achtergrond niet bij iedereen een succes, nu verwijderd

Het feit dat Google vandaag een achtergrondafbeelding heeft geplaatst op de homepage is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. De Franse website Zorgloob.com merkte op dat in de Verenigde Staten mensen massaal op zoek gingen naar een mogelijkheid om de achtergrond uit te schakelen.

Kijkend naar Google Trends stond in het rijtje met hot searches "remove google background" op de tweede plaats. Daarnaast waren er een aantal gerelateerde zoekopdrachten. Mensen waren dus op zoek naar een oplossing om de achtergrond uit te schakelen, iets wat niet direct eenvoudig te doen was.

Vanwege vele klachten heeft Google nu al de achtergrond verwijderd. In eerste instantie was het de bedoeling dat de achtergrond 24 uur op de homepage zou staan.

Ook op Twitter stroomden de hele dag al een hoop negatieve reacties binnen en ook op het forum van Google werden een hoop klachten geplaatst. Normaal gesproken is een doodle die geplaatst wordt op de homepage nog niet zo ingrijpend maar een volledige achtergrond, die ook nog eens wisselt des te meer. In ieder geval kan er nu nog steeds wel een foto ingesteld worden, de optie blijft actief.

Bing

Overigens plaatste Microsoft nog een verwijzing op Twitter naar de achtergrond van Google. De tweet: "We've lost a background image, if found please return to bing.com ;)". De zoekmachine van Microsoft heeft al langere tijd dagelijks een andere achtergrond.

Lees meer over: ,