Googlers kunnen nu per catamaran naar kantoor

Googlers kunnen nu per catamaran naar kantoor

Sinds afgelopen maandag worden medewerkers van Google vervoert per catamaran waarvan je een foto hierboven ziet van San Francisco naar Redwood City, een voorstad van San Francisco. Dus een veerdienst alleen voor medewerkers van Google. Al jaren kunnen Googlers zoals medewerkers van het bedrijf worden genoemd dagelijks per privé-shuttlebus van San Francisco naar het kantoor in Mountain View reizen. De afstand van San Francisco naar het hoofdkantoor van Google bedraagt ongeveer 40 kilometer.

Vooralsnog gaat het om een proef met de catamaran die maximaal 149 passagiers kan vervoeren. De boot vaart vier keer per dag, twee keer per ochtend en twee keer per avond. Op deze manier wil het bedrijf alternatieve manieren onderzoeken om medewerkers naar kantoor te brengen. "We certainly don’t want to cause any inconvenience to SF residents and we’re trying alternative ways to get Googlers to work" aldus het bedrijf.

Veel medewerkers van Google maar ook van andere techbedrijven in de regio wonen in San Francisco tot ongenoegen van diverse andere inwoners. Zij zijn namelijk van mening dat door medewerkers van techbedrijven de (huur)prijzen van huizen in de stad steeds verder aan het stijgen zijn, dit omdat deze medewerkers vrij veel te besteden hebben dankzij hun goedbetaalde banen. In december werd nog een shuttlebus van Google aangehouden door een aantal demonstranten waarbij er een zelfs ruit werd ingegooid.

Lees meer over: ,