Google zorgt goed voor familie van medewerkers die overlijden

Google is een bedrijf dat zijn medewerkers flink in de watten legt. Zo kunnen medewerkers op kantoor naar de dokter, is er een kapper, fitnessruimte, gratis eten en uiteraard staan er de nodige tafeltennistafels, pooltafels, etc. Dit allemaal om medewerkers het zo goed mogelijk naar hun zin te laten hebben want medewerkers die het naar hun zin hebben presteren een stuk beter dan wanneer ze niet met plezier naar hun werk gaan.

Aanvullend op al het eerder genoemde komt uit een verhaal van Forbes naar voren dat als een medewerker van Google komt te overlijden het bedrijf de familie elke maand 50 procent van het salaris van de medewerker krijgt, dit voor een periode van 10 jaar.

En dat is nog niet alles want als de medewerker ook kinderen heeft dan zal Google elke maand 1000 dollar overmaken totdat de kinderen 19 jaar zijn geworden, of 23 als ze fulltime studeren. Ook worden aandelen van de medewerker direct vrijgegeven. Google geeft aan dat dit het juiste is om te doen om te zorgen voor de familie van een medewerker als een dergelijke gebeurtenis zich zou voordoen. De regeling bestaat pas sinds dit jaar en is er vooralsnog alleen voor alle medewerkers van Google in de Verenigde Staten.

Lees meer over: