Google zoekt testers voor nieuwe bril – Project Glass

Google heeft meer informatie online gezet over Project Glass, de nieuwe bril van het bedrijf die al een tijdje in ontwikkeling is. Op de website staat onder 'How it feels' de onderstaande korte video waarmee wordt getoond hoe de Google-bril in de praktijk gebruikt kan worden, bijvoorbeeld tijdens een potje het tafeltennissen, tijdens het skiën, op het vliegveld, thuis, in een luchtballon, tijdens een verjaardag of in een achtbaan.

google_bril_banner

Duidelijk wordt dat de bril te bedienen is door er tegen te praten, zo geeft een vrouw die in een achtbaan zit een commando om een video op te nemen en zodoende wordt dus opgenomen wat de vrouw zelf ziet. Op dezelfde manier kunnen eenvoudig foto's gemaakt worden. Opdrachten voor de bril beginnen altijd met 'ok, glass'. Later in de demonstratie is te zien hoe er informatie wordt getoond in het geval van iemand die op een vliegveld loopt en rechtsboven details te zien krijgt over zijn vlucht die vertrekt over 14 minuten. Hangouts zijn te zien en te zien is hoe Google Translate middels een commando wordt gebruikt.

Naast het geven van meer informatie over de bril zoekt Google ook testers, helaas alleen in de Verenigde Staten. Degene die een leuk idee heeft voor het gebruik van de bril kan tot en met 27 februari dit doorgeven aan Google middels een bericht met de hashtag #ifihadglass op Google+ of op Twitter eventueel met een aantal foto's of een video van maximaal 15 seconden. "We’re looking for bold, creative individuals who want to join us and be a part of shaping the future of Glass. We’d love to make everyone an Explorer, but we’re starting off a bit smaller. We’re still in the early stages, and while we can’t promise everything will be perfect, we can promise it will be exciting." aldus de oproep van Google.

Het is alleen wel zo dat er verwacht wordt van degene die worden uitgekozen dat ze de bril zelf aanschaffen voor 1500 dollar en deze komen ophalen in New York, San Francisco of in Los Angeles. Enkele foto's plus de gemaakte video van Google bekijk je hieronder.

Lees meer over: ,