Google Your Tour om ‘mee te fietsen’ met de Tour de France

your_tour_logoGoogle heeft een speciale website ingericht voor de Tour de France waar je zelf samen met de wielrenners de etappes kunt 'meefietsen'. Door te gaan naar g.co/yourtour en hier te klikken op de knop Explore kun je direct meer informatie bekijken over de etappe van vandaag en de route verkennen. Door op de gele knop About stage te klikken zie je het aantal kilometers en meer aanvullende informatie over de etappe van vandaag.

Door op de knop Explore kun je beginnen met het verkennen van de route. Dit doe je met behulp van het scrolwieltje op je muis na het klikken op de grote knop Start in het midden van het venster. De getoonde beelden zijn afkomstig van Google Street View en terwijl je aan het 'fietsen' bent verschijnen er kleine popups met foto's in beeld die te maken hebben met de omgeving waar je op dat moment bent. Door op een foto in een van de popups te klikken wordt er in een nieuw venster de bijbehorende zoekopdracht uitgevoerd.

Middels de witte pijl naar links bekijk je de etappes van de afgelopen dagen, de etappe van morgen zal ook pas daadwerkelijk morgen beschikbaar gaan komen op de website. Verder op de website links naar de officiƫle website van de Ronde van Frankrijk, een applicatie voor Android, het videokanaal op YouTube en een link naar de Google+ pagina.

Eind vorige maand plaatste Google nog een speciaal geanimeerd logo op de homepage van de zoekmachine vanwege de start van de Tour de France waarbij er tevens werd stilgestaan bij het feit dat het dit jaar alweer de 100ste editie van de Tour de France is.

your_tour_screen_2

Lees meer over: , , ,