Google Winter cleaning

google_logo Afgelopen jaar begon Google met het kritisch kijken naar sommige producten en zodoende zijn sinds dat moment de nodige bekende en minder bekende producten gesneuveld. Maar het bedrijf is nog niet klaar met opruimen en dit weekend kwam de aankondiging dat er opnieuw uit een aantal producten de stekker zal worden getrokken.

Google Agenda

Als eerste zal Google stoppen met een aantal minder populaire features van Google Agenda. Nog niet zo heel lang aanwezig binnen Google Agenda is de mogelijkheid om afspraakeenheden aan te maken, echter werd deze feature schijnbaar niet veel gebruikt en daarom is het vanaf nu niet meer mogelijk om afspraakeenheden aan te maken, bestaande afspraakeenheden blijven nog een jaar bestaan. Aanvullend zijn twee experimenten offline gehaald, het gaat om Smart Rescheduler en Add gadget by URL.

Tevens is het via SMS kunnen bekijken van je agenda komen te vervallen evenals het via SMS kunnen maken van afspraken. Google verwijst hiervoor naar de mobiele applicaties.

Google Sync

Dan is daar het einde voor Google Sync voor particulieren. Google Sync maakt gebruik van Microsoft Exchange ActiveSync zodat e-mail, contactpersonen en agenda's gesynchroniseerd kunnen worden met mobiele apparaten, Google Sync blijft wel beschikbaar voor zakelijke klanten. Tevens is de stekker getrokken uit Google Calendar Sync waarmee Google Agenda eenvoudig gekoppeld kon worden aan Microsoft Office Outlook. Bestaande gebruikers kunnen Calendar Sync nog wel gewoon blijven gebruiken.

Punchd

Als laatste gaat Google de stekker trekken uit Punchd, beschikbaar voor Android en iOS. De applicaties gaan offline op 7 juni 2013 en kunnen tot die tijd nog gedownload worden.

Lees meer over: ,