Google wilde WhatsApp voor 10 miljard dollar

Google wilde WhatsApp voor 10 miljard dollar

Woensdag werd door Facebook aangekondigd dat het bedrijf berichtendienst WhatsApp heeft overgenomen voor een bedrag van in totaal 19 miljard dollar. Maar voor de overname door het sociale netwerk heeft Google ook nog een bod uitgebracht op het berichtenplatform zo weten enkele bronnen bekend met de plannen van Google te melden.

Google zou een bod hebben uitgebracht van in totaal 10 miljard dollar. De oprichter van WhatsApp Jan Koum treed nu toe tot de raad van bestuur van Facebook maar een vergelijkbare rol was niet voor hem weggelegd bij Google. Het is niet duidelijk of dit de reden was dat de overname uiteindelijk niet doorging of dat er een andere reden was maar WhatsApp is zo het lijkt nu wel beter af. Google wilde verder niet reageren op de berichten.

Facebook neemt WhatsApp over voor in totaal 19 miljard dollar bestaande uit contanten en aandelen. WhatsApp zal zelfstandig doorgaan en tevens is aangekondigd dat er geen advertenties worden toegevoegd. Op dit moment heeft WhatsApp 450 miljoen gebruikers.

Update

Uit een bericht van The Information blijkt dat Google nog meer dan 19 miljard dollar wilde betalen voor WhatsApp maar dat CEO Jan Koum dit bod weigerde. Vorige week zou CEO Larry Page van Google nog contact hebben gehad met Koum nadat Page erachter kwam dat Mark Zuckerberg gedesinteresseerd was in WhatsApp. Larry Page probeerde Jan Koum te overtuigen om onafhankelijk te blijven en zich niet aan te sluiten bij Facebook, ook beloofde hij onafhankelijkheid aan Jan Koum indien Google het bedrijf zou overnemen.

Google zou verder geen plannen hebben gehad met WhatsApp maar wilde het bedrijf overnemen om zodoende te voorkomen dat Facebook de chatdienst in handen zou krijgen.

Lees meer over: , ,