Google wil eerste winkel gaan openen in Manhattan, New York

Google wil eerste winkel gaan openen in Manhattan, New York

Google zou momenteel plannen hebben om in New York een eerste eigen winkel te gaan openen. Het pand zou 750 vierkante meter groot zijn. Indien de berichten correct zijn dan zou de winkel in de buurt SoHo in Manhattan geopend worden, vlak in de buurt van een Apple Store. Tevens is aan de overkant een winkel te vinden van brillenmerk Warby Parker, er gingen op een gegeven moment geruchten dat het bedrijf monturen zou ontwerpen voor Glass. Het is niet duidelijk wanneer Google deze winkel zou willen openen.

Helemaal nieuw is het openen van winkels niet voor Google. Het bedrijf heeft een groot aantal kleine winkeltjes die te vinden zijn in vestigingen van Best Buy in de Verenigde Staten en 50 vestigingen van PC World in het Verenigd Koninkrijk. Deze winkels zijn opgezet voor het geven van uitleg over Chromebooks en de medewerkers zijn getraind om deze apparaten te demonstreren. Wel is het zo dat begin vorig jaar voormalig Android-topman Andy Rubin nog zei dat Google verder geen interesse had om winkels te openen.

Apple heeft natuurlijk al veel langer eigen winkels en Microsoft heeft inmiddels ook al 63 vestigingen. Samsung heeft plannen om dit jaar 60 eigen winkels in Europa te openen.

Lees meer over: ,