Google wil wel heel graag dat gebruikers Firefox Google weer gaan instellen

Google wil wel heel graag dat gebruikers Firefox Google weer gaan instellen

Google wil toch wel heel erg graag dat gebruikers van Firefox in de Verenigde Staten de zoekmachine weer gaan instellen als de standaardzoekmachine in de browser.

Sinds december vorig jaar is in de Verenigde Staten Yahoo de standaardzoekmachine in Firefox en al snel begon Google met het tonen van een melding bovenaan de eigen homepage om gebruikers over te halen om Google weer in te stellen. Tevens plaatste het bedrijf een korte video op Twitter met uitleg hoe Google in te stellen als standaard.

Nu gaat het bedrijf nog een stapje verder door een vrij grote informatiekaart te plaatsen boven de zoekresultaten met het verzoek om de zoekmachine in te stellen. Door op de blauwe knop 'Learn how' te klikken verschijnt een popup in beeld met aanvullende uitleg. Door op de knop 'No thanks' te klikken verdwijnt de melding boven de zoekresultaten.

Sinds de nieuwe overeenkomst is het marktaandeel van Yahoo in de Verenigde Staten volgens StatCounter gestegen van 8.6 procent in november naar 10.9 in januari. Volgens cijfers van comScore is het marktaandeel van Yahoo gestegen van 10.2 procent in november naar 11. 8 procent in december. Een screenshot van de kaart zie je hieronder.

google_firefox_maart_2015

Lees meer over: ,