Google wil je site sneller maken met Page Speed Service

Google heeft in de afgelopen jaren diverse initiatieven opgezet gericht op helpen bij het sneller maken van websites. Met Page Speed Service gaat Google een stap verder om websites nog sneller te maken, het bedrijf is immers geobsedeerd door snelheid.

Het idee

In het kort komt het er op neer dat Google een website gaat ophalen van de webserver waar deze op staat, de pagina's vervolgens gaat optimaliseren en daarna toont vanaf eigen servers wereldwijd, on the fly. Er moeten uiteraard wel een aantal handelingen uitgevoerd moeten worden waaronder het aanpassen van DNS records zodat deze naar Google wijzen. Het idee is dat je verder niet hoeft te kijken naar manieren om een website te optimaliseren maar dat Google dit allemaal voor je regelt. Bezoekers merken hier verder niets van volgens Google behalve dat de pagina's 25 tot 60% sneller laden.

Testen

Om te bekijken of je eigen website iets aan Page Speed Service zou hebben is er een tool online gezet om dit te testen. De tool is hier te vinden. Door 'More configurations' te kiezen achter 'Test From' kan Amsterdam / Chrome worden gekozen in de lijst.

Prijzen

Momenteel is Page Speed Service gratis beschikbaar voor een kleine groep webmasters. De service blijft echter niet gratis, later dit jaar worden de prijzen en nadere details bekend gemaakt. Geïnteresseerd? dan is er dit formulier om je op te geven voor de service.

Lees meer over: ,