Google gaat mogelijk mobiel telefoonnetwerk opzetten

Google zou momenteel aan het kijken zijn naar het opzetten van een eigen mobiel telefoonnetwerk in de Verenigde Staten zo weet The Wall Street Journal te melden, met dit mobiele netwerk zou het bedrijf dan de concurrentie aan willen met gevestigde bedrijven als AT&T, Verizon en Sprint die hier ongetwijfeld niet blij mee zouden zijn.

Voor het opzetten zouden er momenteel gesprekken gevoerd worden met het bedrijf Dish Network, echter volgens bronnen zouden de gesprekken zich nog wel in een zeer vroeg stadium bevinden waardoor het zeker nog niet zover is dat een samenwerking tussen beide bedrijven en dus een nieuw mobiel telefoonnetwerk er echt zal gaan komen.

Mocht het wel echt zover gaan komen dan kan Google dus consumenten op alle vlakken bedienen. Het bedrijf kan nu al dankzij de overname van Motorola zelf mobiele telefoons maken, het bedrijf heeft uiteraard het eigen ontwikkelde besturingssysteem Android en dan zou Google straks dus ook abonnementen kunnen gaan aanbieden. Het zou in dat geval dan ook best eens kunnen gaan zorgen voor de nodige rechtszaken vanwege de monopoliepositie die dan met de toevoeging van een mobiel netwerk wordt gecreƫerd.

Lees meer over: