Google wijzigt achtergrond op homepage, manieren om te omzeilen

Om de onlangs geïntroduceerde functie om een eigen foto in te stellen als achtergrond op de homepage te promoten heeft Google vandaag de achtergrond gewijzigd. Dit is het geval op meerdere homepages van de zoekmachine waaronder op Google.nl. De achtergrondafbeelding die je ziet op de homepage is een van de standaard afbeeldingen. Via de link onderaan op de homepage is deze te wijzigen en hier heb je tevens de mogelijkheid om een eigen gewenste foto te uploaden.

Google plaatste de mogelijkheid om een eigen achtergrond in te stellen vorige week online op de Engelse versie van de zoekmachine en sinds gisteren is dit mogelijk op Google.nl. De achtergrondafbeelding op de homepage zal vandaag diverse keren wijzigen.

Uitschakelen

Het direct uitschakelen van de afbeelding is niet direct mogelijk, de afbeelding is binnen 24 uur weer verdwenen. Voor degene die zich er aan ergeren kunnen terecht op http://www.google.com/webhp?hl=nl. Je ziet dan geen achtergrondafbeelding meer op de homepage maar je hebt nog wel de Nederlandse interface. Een ander alternatief is de HTTPS versie van de zoekmachine die hier te vinden is: https://www.google.com.

Update

Vanwege de vele klachten heeft Google nu al de achtergrond verwijderd. Meer hierover in het bericht: Google’s achtergrond niet bij iedereen een succes, nu verwijderd.

Lees meer over: ,