Google werkt aan reactiesysteem dat ingevoegd kan worden op sites

Google zou op punt staan om een nieuw reactiesysteem te gaan introduceren dat zal worden geïmplementeerd in het eigen sociale netwerk Google+, de zoekmachine en diverse andere producten. Dit zegt The Next Web op basis van bronnen betrokken bij de ontwikkeling van het systeem en dit zou ook aangekondigd zijn op een evenement (G-Saudi Arabia 2.0) van Google dat afgelopen weekend plaatsvond in Djedda.

Het nieuwe reactiesysteem zou verder kunnen worden ingevoegd op websites waarmee de strijd zal worden aangegaan met het systeem van Facebook dat al op veel websites wordt gebruikt. Op deze manier kun je als gebruiker met een Google account dus direct reageren op een website die gebruik maakt van het systeem. Mocht het zover komen dan zal het waarschijnlijk ook een stuk moeilijker gaan worden voor systemen als Disqus.

Google wilde nog niet reageren op de huidige 'geruchten en speculaties'.

Vanity url's

Aanvullend op het bovenstaande verhaal zou Google binnenkort ook komen met vanity url's voor Google+ profielen en mogelijk ook pagina's. Het is nog even de vraag in hoeverre je zelf een leesbare URL kunt kiezen of dat deze automatisch wordt toegewezen.

Lees meer over: , ,