Google werkt aan Metro-versie van Google Chrome

Google is momenteel druk met de ontwikkeling van een versie van Google Chrome voor Windows 8. Op dit moment kan de browser al gewoon geïnstalleerd worden in Windows 8 maar zodra je de browser start dan opent deze in de gewone desktopweergave. Straks zal dit worden opgelost door Google met een speciale Metro-versie van de browser. Het doel van Google is om de snelle, eenvoudige en veilige Chrome-ervaring op alle platformen beschikbaar te stellen en daarom zal er dus ook een Metro-versie van de browser komen.

Firefox

Eerder deze week liet Mozilla weten te zijn gestart met de ontwikkeling van Firefox voor Windows8. Het is de bedoeling, in tegenstelling tot Google dat er één versie komt die zowel binnen de desktopomgeving als binnen de Metro-omgeving werkt. Het is de bedoeling dat een eerste testversie in het tweede kwartaal van dit jaar klaar is.

Opera

Het team achter browser Opera dat op dit moment slechts een klein marktaandeel heeft in Nederland heeft laten weten dat er momenteel wordt gekeken naar een mogelijke versie van de browser geschikt voor de Metro-interface. Dit is nog niet officieel bevestigd.