Google+ werkbalk gespot gebaseerd op Meebo Bar

google_plus_logoBegin juni nam Google Meebo over voor een vermoedelijk bedrag van 100 miljoen dollar. Een week na de aankondiging kwam het bericht van Google dat bijna alle producten van Meebo uit de lucht gehaald zouden gaan worden waaronder Meebo Messenger maar met uitzondering van de Meebo Bar, een werkbalk die ingevoegd kan worden op websites.

Wat betreft deze werkbalk bestaat deze nog steeds maar er werd eerder al wel door Google aangegeven dat de werkbalk zou worden bijgewerkt en zou worden voorzien van nieuwe features. Het lijkt erop dat Google in de afgelopen maanden hiermee druk is geweest want een nieuwe Google+ werkbalk is nu gespot op onder andere tvguide.com.

De werkbalk van Google+ is onderaan de website te zien en toont onder andere het aantal +1's voor de betreffende pagina links en aan de rechterkant staat een Share box om de pagina op het sociale netwerk te delen met kringen en te voorzien van een eigen reactie. Als gebruiker van het sociale netwerk zie je hier ook het bekende tellertje met notificaties.

Aan de linkerkant staat een icoon om meer informatie over de werkbalk te bekijken en deze verwijst momenteel naar een pagina met informatie over de werkbalk van Meebo. Detail hierbij is dat op deze pagina screenshots zijn te zien met de Google+ versie van de werkbalk. Helemaal rechts staat een knop om de werkbalk in en uit te klappen. Het is nog niet duidelijk wanneer Google de nieuwe werkbalk daadwerkelijk zal gaan introduceren.

TV Guide

google_plus_werkbalk_1

Budget Travel

google_plus_werkbalk_2

Lees meer over: ,