Google Webmasters help voor gehackte websites

Google heeft een nieuw gedeelte op de website ingericht speciaal gericht op eigenaren van websites die gehackt zijn. Op de website zijn een groot aantal artikelen te vinden die zowel gericht zijn op beginnende webmasters als gevorderde webmasters om te helpen in de gevallen dat een website gehackt is. Naast de verschillende artikelen zijn er meer dan tachtig video's toegevoegd aan de website die samen goed zijn voor meer dan een uur kijktijd. Belangrijke zaken als sterke wachtwoorden, het op tijd uitvoeren van updates, het verwijderen van overbodige of verouderde plugins en het met regelmaat maken van backups worden aangehaald. Op de website staat onderaan een overzicht van de artikelen met achter elk artikel het niveau genoemd (Beginner, Intermediate en Advanced).

While we attempt to outline the necessary steps in recovery, each task remains fairly difficult for site owners unless they have advanced knowledge of system administrator commands and experience with source code. Just as you focus on making a site that's good for users and search-engine friendly, keeping your site secure -- for you and your visitors -- is also paramount. aldus het bericht Maile Ohye Developer Programs Tech Lead.

Hieronder zie je een aantal van deze video's die gepresenteerd worden door Maile Ohye. De nieuwe website van Google is te vinden op www.google.com/webmasters/hacked/

Lees meer over: ,