Google Webmaster Tools: Gebruikers met beperkte rechten

Binnen Google Webmaster Tools bestaat al enkele jaren een optie om meerdere eigenaren toe te voegen aan een ingestelde website, het is pas sinds begin maart 2010 dat het toevoegen van andere gebruikers eenvoudig gaat door simpelweg een mailadres toe te voegen. Het probleem is echter altijd geweest dat andere gebruikers die worden toegevoegd volledig toegang kregen tot een website binnen Webmaster Tools. Dit is iets wat in de praktijk niet altijd even handig is, denk aan klanten die je toegang wilt geven.

Op verzoek van veel gebruikers heeft Google nu een optie toegevoegd om rechten in te kunnen stellen, op deze manier geef je een andere gebruiker beperkte toegang tot een website. Klik hiervoor op de hompage van Webmaster Tools achter een website op de knop 'Site beheren' en klik daarna op het item 'Gebruikers toevoegen of verwijderen'.

Je komt dan terecht op een pagina met een overzicht van alle gebruikers die momenteel toegang hebben. Klik dan op de rode knop rechtsboven om een nieuwe gebruiker toe te voegen. De onderstaande popup zal dan openen. Vul hier als eerste het mailadres in van de gebruiker en kies daarna erachter of de gebruiker volledige of beperkte toegang krijgt.

Daarna zal de toegevoegde gebruiker direct de betreffende website zien na het openen van Webmaster Tools. Bij de website staat dan een label 'Beperkte toegang'. Een gebruiker met beperkte toegang mag de meeste functies niet uitvoeren, hieronder een overzicht van wat een gebruiker met beperkte toegang allemaal wel en niet mag.

Als eigenaar kun je altijd een toegevoegde gebruiker weer verwijderen.

Lees meer over: ,