Google Waves exporteren

Voor degene die gebruik hebben gemaakt van Google Wave of wellicht nog steeds hiervan gebruik maken kunnen vanaf nu waves exporteren om deze zodoende te bewaren. Begin augustus maakte Google bekend te stoppen met de ontwikkeling van Wave omdat de dienst niet het succes was geworden waarop het bedrijf van te voren had gehoopt. Vlak na deze aankondiging volgde snel het bericht dat er mogelijkheden zouden komen om waves te exporteren en deze optie is nu beschikbaar.

Het exporteren van een wave kan door boven de wave op de 'Export' knop te klikken waarna er twee opties tevoorschijn komen, HTML en ZIP bundle. Kies je voor een zip-bestand krijg je een PDF met daarin de volledige wave en eventuele attachments.

Google Wave zal in ieder geval nog beschikbaar blijven tot het einde van het jaar dus je hebt nog tijd genoeg om waves te exporteren. Aanvullend daarop werkt het team nog aan een manier om waves te openen vanuit Google Docs. Hierover volgen later meer details.

Update 29 november

Google heeft de functie bijgewerkt. In plaats van slechts 1 wave is het nu mogelijk om maximaal 10 waves tegelijk te selecteren om te exporteren.

Lees meer over: ,