Google Wallet: Betalen om artikelen te kunnen bekijken

Google heeft aangekondigd dat het binnenkort mogelijk gaat worden worden voor uitgevers om bezoekers te laten betalen voor berichten met Google Wallet. De aankondiging van 'Google Wallet for web content' werd per ongeluk online gezet op verschillende blogs en later weer offline gehaald maar inmiddels staat de bijbehorende website live.

Het gaat in eerste instantie nog om een test en op de website kunnen geïnteresseerden in de Verenigde Staten zich nu aanmelden voor het verkopen van individuele pagina's.

De gemiddelde prijs van een pagina zal varieren van 25 cent tot 99 cent en nadat een bezoeker een betaling heeft gedaan zal hij onbeperkt toegang hebben tot het betreffende artikel. Er is zelfs een optie 'Instant Refund' aanwezig voor bezoekers om het geld terug te krijgen mocht de aangeschafte pagina niet aan de verwachtingen hebben voldaan. Geld terugkrijgen kan echter alleen binnen 30 minuten na aanschaf, Google geeft hierbij aan goed te letten op misbruik van deze mogelijkheid. Uitgevers kunnen gratis een preview van een pagina beschikbaar maken, deze preview is gericht op gebruikers om zo een idee te geven van de rest van de content maar dit is ook gericht op zoekmachines. Naast deze preview kunnen dan weer eventueel advertenties geplaatst worden door uitgevers.

Er zijn op dit moment al websites die gebruik maken van Wallet for web content, zo is er een voorbeeld te bekijken op DK.com en een ander voorbeeld is te zien op Peachpit.com.

Lees meer over: ,