Google vraagt gebruikers mening over specifieke zoekresultaten

google_logo Het is gebruikelijk dat Google soms aan gebruikers vraagt wat ze vinden van de kwaliteit van de zoekresultaten. Zo werd er bijvoorbeeld in juni nog een formulier gespot in de zoekresultaten waarmee gebruikers konden aangeven wat ze vonden van de zoekresultaten na het uitvoeren van een zoekopdracht door op een van de vijf gegeven opties (zeer tevreden, best wel tevreden, ontevreden of zeer ontevreden) te klikken.

Nieuw is nu dat Google is begonnen met het vragen aan gebruikers wat ze vinden van specifieke zoekresultaten. Zoals hieronder in de screenshot is te zien pakt Google na het uitvoeren van een bepaalde zoekopdracht twee specifieke zoekresultaten eruit om vervolgens te vragen welk resultaat beter is, hierbij wordt gevraagd om beide websites eerst te bezoeken voor het beantwoorden van de vraag. Het formulier wordt aan de rechterkant naast de zoekresultaten geplaatst met eronder een link naar meer informatie.

Op de pagina met informatie legt Google verder uit waarom er feedback gevraagd wordt en hier staat ook dat de antwoorden geen invloed zullen hebben op de posities van sites in de resultaten, 'We'll use this feedback to improve the search experience' aldus Google.

google_feedback_zoekresultaten

Lees meer over: ,