Google voor Windows 8 maar niet voor Surface RT

Afgelopen week bracht Google al een zoekapplicatie uit voor Windows 8. Echter met de introductie van het nieuwe besturingssysteem wil Google er zeker van zijn dat gebruikers de zoekmachine weten te vinden en daarom heeft het bedrijf een speciale website geopend met de naam 'Get your Google Back'. Op de website een knop om de nieuwe applicatie speciaal voor Windows 8 te downloaden en tevens een link om browser Google Chrome te downloaden voor de nieuwe versie van Windows. 'Binnen 2 minuten kunt u Google Zoeken weer gebruiken zoals u gewend bent.' aldus de website.

De applicatie bevat de bekende functies waaronder het kunnen inspreken van een zoekopdracht, de afbeeldingenzoeker en de voorbeelden van websites zijn voor tablets geoptimaliseerd. De doodles die Google met regelmaat plaats op de homepage van de zoekmachine zijn ook gewoon te zien, deze logo's staan niet alleen op de homepage na het openen van de applicatie maar ook op de tegel op het startscherm van Windows 8.

Surface RT

Alleen kopers van de nieuwe Surface RT lijken de applicatie niet te kunnen gebruiken. De nieuwe tablet van Microsoft is sinds afgelopen vrijdag te koop in een beperkt aantal landen en gebruikers die de applicatie gaan opzoeken in de Windows Store komen bedrogen uit omdat deze simpelweg niet is te vinden. Op de bovengenoemde 'Get your Google Back' website wordt de applicatie wel gepromoot voor de Surface RT en het openen van de link naar de applicatie opent gewoon de bijbehorende pagina, echter verschijnt er dan een melding in beeld dat de tablet niet aan de eisen voldoet om de applicatie te gebruiken.

In de toekomst zal er een update worden uitgebracht zodat de applicatie ook op de Surface RT en andere ARM-tablets zal werken, tot die tijd kunnen gebruikers de zoekmachine alleen gebruiken via Internet Explorer. Google Chrome kan ook niet geïnstalleerd worden.