Google+ voor tablets en Google+ Events

Vic Gundotra heeft op de conferentie van Google laten weten dat het eigen sociale netwerk nu meer dan 250 miljoen gebruikers heeft. Van deze 250 miljoen gebruikers zijn er meer dan 150 miljoen elke maand actief op Google+, 50 procent logt dagelijks in en gemiddeld besteden gebruikers 12 minuten per dag aan de Google+ stream. Het sociale netwerk werd een jaar geleden gelanceerd en tot op heden is het bedrijf bijzonder tevreden.

Tablets

Eerder dit jaar bracht Google nog vernieuwde versies van Google+ voor Android en iOS uit en nu komt er ook een versie uit geoptimaliseerd voor tablets met Android en een versie geoptimaliseerd voor de iPad. De nieuwe versie voor Android komt later vandaag beschikbaar, de versie voor iPad gaat binnenkort volgen. Google zegt dat inmiddels meer gebruikers het sociale netwerk op een mobiel apparaat gebruiken dan op een desktop.

Google+ Events

Begin deze maand werd al even duidelijk dat Google+ zou worden uitgebreid met Evenementen. Vandaag is deze toevoeging officieel aangekondigd door Google. Met de nieuwe feature maak je evenementen en uitnodigingen aan op het sociale netwerk.

Als gebruiker voorzie je een nieuwe uitnodiging eenvoudig van een eigen jasje en deze wordt na het aanmaken automatisch toegevoegd aan Google Agenda. Ook uitnodigingen die je zelf ontvangt van anderen worden automatisch toegevoegd aan Google Agenda. Hier worden alle uitnodigingen voorzien van de profielfoto van degene die het evenement organiseert zoals hieronder is te zien in de screenshot. Het klikken op een evenement toont onder andere de gasten die gaan komen en tevens is er de optie om te reageren.

Degene die gebruik maken van Google+ voor Android hebben nog een extra feature in de vorm van Party Mode om tijdens het evenement snel foto's en video's te kunnen maken en te delen met andere gasten. Alle foto's en video's worden automatisch beschikbaar gemaakt op de pagina van het evenement en hier kunnen later ook nog foto's aan worden toegevoegd. Zodoende is al het materiaal dus op dezelfde locatie terug te vinden.

Aansluitend is er de optie om alvast een Hangout te plannen op het moment dat een nieuw evenement wordt aangemaakt. Zodra de Hangout dan gaat beginnen krijgt iedereen een melding hierover om te gaan naar de pagina van het evenement.

Lees meer over: ,