Nieuwe versie Google+ voor Android is update 42

google_plus_logo Afgelopen week kondigde Google een geheel nieuwe interface aan voor Google+ met eveneens diverse nieuwe features. In totaal werden er 41 wijzigingen doorgevoerd. Google geeft aan dat 42 het antwoord is op de ultieme vraag over het Leven, het Universum, en Alles en daarom aanvullend op alle al doorgevoerde wijzigingen afgelopen week is daar nu een gehele nieuwe applicatie voor Android uitgebracht door het bedrijf.

De nieuwe applicatie brengt diverse nieuwe features betreffende foto's. Zo is er de feature Auto Backup om automatisch foto's op te slaan direct nadat deze gemaakt zijn. Met Auto Highlight kunnen de beste foto's worden geselecteerd uit elk album, met Auto Enhance kunnen subtiele correcties worden doorgevoerd om de kwaliteit van de kiekjes te verbeteren en als laatste met Auto Awesome verander je foto's naar nieuwe varianten. Daarnaast zijn er net als recent aan de applicatie voor iOS tools afkomstig van Snapseed toegevoegd. Het bedrijf achter Snapseed, Nik Software werd vorig jaar overgenomen.

Dan heeft Google related hashtags toegevoegd aan de applicatie, een functie die afgelopen week aan de desktopversie van het sociale netwerk toegevoegd. Deze hashtags worden rechtsboven een bericht geplaatst, het drukken op een hashtag toont een stream met relevante content. Related hashtags worden automatisch toegevoegd aan een bericht maar kunnen eventueel weer worden weggehaald. Notificaties kunnen makkelijker gebruikt worden en als laatste is berichtendienst Hangouts toegevoegd.

Screenshot van Google+ voor Android hieronder. Downloaden kan hier in Google Play.