Google Voetbal logo, penalty schieten op de homepage

Een sport die ook op het programma staat van de Olympische Spelen is voetbal en dat is hetgeen wat je min of meer vandaag kunt spelen op de homepage van de zoekmachine.

Min of meer omdat het niet direct om een hele voetbalwedstrijd gaat maar om penalty schieten. Je bent zelf de doelman en je moet met de pijltjestoetsen en de spatiebalk de ballen tegen proberen te houden, dit kan eventueel ook met de muis en de linkermuisknop. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk ballen tegen weet te houden, zodra er drie penalties zijn ingeschoten is het spel afgelopen en krijg je een medaille.

Net als in het geval van de logo's die in de afgelopen dagen werden geplaatst kun je ook nu het behaalde resultaat eventueel direct delen op het sociale netwerk van Google.

Google Doodle:

Voetbal

Voetbal op de Olympische Spelen is helaas niet het hoogst haalbare voor voetballers, denk aan het EK, WK en ook wat dat betreft de Champions League. Voetbal staat al wel lang op het programma, sinds 1900 toen de tweede editie van de Olympische Spelen werd georganiseerd. Detail hierbij is dat op de eerste twee toernooien voetbal slechts een demonstratiesport was waar alleen clubteams aan meededen, dus geen landenteams.

Pas sinds het jaar 1908 is voetbal een officiële Olympische sport en sinds 1996 is er ook een toernooi voor vrouwen. Wat betreft de mannen is er sinds 1992 de regel dat spelers maximaal 23 jaar oud mogen zijn, tijdens de Olympische Spelen zelf mogen er wel maximaal drie dispensatiespelers ouder dan 23 jaar deel uitmaken van de selectie.

Nederland wist drie keer brons te behalen, dit gebeurde in 1908, 1912 en in 1920. Snel een stap makend naar de Spelen in Londen werd gisteravond de finale gespeeld tussen de vrouwenteams van de Verenigde Staten en Japan, Canada werd derde. Morgen zal de finale mannen plaatsvinden tussen Brazilië en Mexico. Vier jaar geleden in China wist Argentinië met onder andere Lionel Messi de Olympische titel te pakken, Nigeria werd tweede en op de derde plaats eindigde de finalist van morgen, Brazilië. Argentinië schakelde toen Nederland uit in de kwartfinale door de wedstrijd te winnen met 2-1.

Alle Olympische Google Logo's

Alle geplaatste logo's door Google in het teken van de Olympische Zomerspelen in Londen bekijk je in dit overzicht. Verder de doodles die werden geplaatst tijdens de vorige edities van de zomerspelen in 2000, 2004 en in 2008 maar ook alle in de afgelopen jaren geplaatste doodles in het teken van de winterspelen bekijk je via de onderstaande links.

Lees meer over: , ,