Google voert grote algoritme wijziging door

Normaal gesproken maakt Google wijzigingen aan het algoritme niet altijd bekend en veel gebruikers zullen dit over het algemeen ook niet merken maar omdat er nu een wijziging volgt die in dit geval bijna 12 van de zoekopdrachten zal gaan beïnvloeden werd het tijd voor een aankondiging.

De update richt zich met name op websites met een lage kwaliteit zoals sites die inhoud overnemen van andere sites en sites die niet direct een toegevoegde waarde hebben voor gebruikers. Deze websites zullen dus een lagere positie in de zoekresultaten gaan krijgen maar tegelijkertijd is het wel zo dat websites van hoge kwaliteit, zoals websites met unieke content worden beloond en dus hoger in de zoekresultaten terecht zullen komen.

Daarbij wordt aangegeven dat deze update niet gebaseerd is op gegevens ontvangen van de recent geïntroduceerde voor Google Chrome waarmee zoekresultaten te blokkeren zijn. Wel zijn de gegevens vergeleken met de websites die door het algoritme er uit zijn gehaald en toen bleek dat er een overeenkomst was van 84 procent.

Het gevolg zal dus zijn dat een reeks websites hoger gaan scoren en een reeks websites lager. De wijziging wordt in eerste alleen in de Verenigde Staten uitgerold maar het is de bedoeling dat later de wijziging verder zal worden uitgerold.

Lees meer over: ,