Google voert grootste update Street View ooit door

Google heeft de grootste Street View update tot op heden aangekondigd, het gaat om nieuwe beelden van meer dan 250.000 mijl (402.000 kilometer) aan wegen over de gehele wereld. Met de update wordt de beschikbaarheid van Google Street View verder uitgebreid in de landen Macau, Singapore, Zweden, de Verenigde Staten, Thailand, Taiwan, Italië, Groot-Brittannië, Denemarken, Noorwegen en Canada en daarnaast heeft Google heeft nieuwe Street View-verzamelingen toegevoegd van locaties in onder andere de landen Zuid-Afrika, Japan, Spanje, Frankrijk, Brazilië en Mexico.

Wat betreft nieuwe locaties noemt Google onder andere parken, kastelen en diverse toeristische attracties zoals het Ferapontovklooster en het Catharinapaleis in Rusland, de herdenkingshal van Chiang Kai-shek in Taiwan, slot Kronborg in Denemarken, Fort Canning Park in Singapore en Stanley Park, een stadspark in Vancouver in Canada.

Alle beschikbare Google Street View-verzamelingen zijn te bekijken op deze website, kijkend naar Nederland zijn er momenteel twaalf verzamelingen beschikbaar op de site. Met deze grote update zijn er geen nieuwe beelden in Nederland toegevoegd.

Overigens is Street View sinds eind vorige week ook beschikbaar in de mobiele versie van Google Maps, te vinden door maps.google.com in de mobiele browser te openen.