Google voegt uitleg toe aan ‘People also search for’

Google heeft een kleine feature toegevoegd aan de Knowledge Graph, momenteel altijd alleen nog maar beschikbaar in de Engelse versies van de zoekmachine. Na het uitvoeren van een bepaalde zoekopdracht toont Google aan de rechterkant mits dit relevant is een blok met informatie. Bijvoorbeeld na het zoeken naar de film "Gone with the Wind" verschijnt er rechts een blok met informatie over deze film. Een onderdeel van dit blok is 'People also search for', gerelateerde zoekopdrachten uitgevoerd door andere gebruikers.

Omdat het echter misschien niet altijd logisch lijkt dat bepaalde zoekopdrachten hier worden getoond zal Google nu gaan uitleggen waarom deze zoekopdrachten hier staan.

Hoe de zoekopdracht is gekoppeld aan je eigen zoekopdracht is te zien door met de muis op de titel of de afbeelding te gaan. In het geval van de zoekopdracht 'Gone with the Wind' toont Google aan de rechterkant onder andere de film 'The Wizard of Oz'. Door hier met de muis op te gaan staan is te zien dat de reden waarom deze film wordt getoond is dat deze door dezelfde regisseur werd geregisseerd, in dit geval de Amerikaan Victor Fleming.

Het klikken op de 'The Wizard of Oz' opent een nieuwe zoekopdracht en ook dan zal er bovenaan worden getoond waarom de zoekopdracht gekoppeld is aan je eigen zoekopdracht. In eerste instantie zal Google deze informatie alleen tonen aan de rechterkant als de uitgevoerde zoekopdracht gaat over acteurs, films en televisieshows.

Lees meer over: ,