Google voegt Uber toe aan Google Maps voor iOS en Android

Google voegt Uber toe aan Google Maps voor iOS en Android

Google heeft zowel Google Maps voor de iPhone en de iPad bijgewerkt als Google Maps voor Android. Als eerste zal de app vanaf nu tijdens het navigeren tonen op welke rijbaan je moet rijden op de snelweg zodat voorkomen kan worden dat je op de verkeerde baan rijd en mogelijk daardoor een afslag mist. Alternatieve routes kunnen eenvoudig worden geopend zodat je snel kunt overschakelen als je bijvoorbeeld plotseling in de file komt.

google_maps_navigatie

Kaarten offline

Als tweede is het eenvoudiger gemaakt om kaarten offline beschikbaar te maken. Het offline beschikbaar maken van kaarten was al mogelijk maar tot op heden niet erg duidelijk voor gebruikers hoe dit precies moest. Na het openen van de details van een locatie kan een kaart nu worden opgeslagen door onderaan op Save map to use offline te drukken.

google_maps_opslaan_offline

Filters

Dan zijn er een aantal nieuwe filters toegevoegd voor restaurants, café's en hotels. Er kan waar beschikbaar gefilterd worden op onder andere openingstijden, prijs, waardering.

google_maps_filters

Uber

In de nieuwe versie van Google Maps is nu taxidienst Uber geïntegreerd. Indien je een gebruiker bent van Uber en de app van het bedrijf gebruikt dan kan er in Google Maps een vergelijking worden gemaakt qua tijd tussen Uber, openbaar vervoer en het lopen van de route. Dit is alleen van toepassing in de steden waar Uber beschikbaar is. Indien er wordt gekozen voor Uber kan de app van het bedrijf middels een enkele klik worden geopend.

google_maps_uber

Locaties

Opgeslagen locaties worden nu op alle apparaten getoond indien je bent ingelogd. Het opslaan van een locatie kan gedaan worden door simpelweg op de ster te klikken.

google_maps_locaties

Downloaden

De update zal langzaam worden uitgerold door Google. Google Maps voor Android kan hier worden gedownload in de Google Play Store, Google Maps voor iOS is hier te vinden.

Lees meer over: , , ,