Google voegt Peru toe aan Street View plus nieuwe beelden Chili

Google heeft beelden van Peru toegevoegd aan Google Street View. Met de toevoeging van Peru kunnen er nu 3000 steden in 51 verschillende landen digitaal bezocht worden, sinds eind september 2010 is Street View zelfs beschikbaar op alle zeven continenten. Er zijn veel steden in Peru toegevoegd aan Street View met name veel steden langs de kust waaronder de hoofdstad van het land, Lima. Lima is de grootste stad van het land met meer dan zeven miljoen inwoners. Lima werd in 1535 gesticht door Francisco Pizarro.

lima_street_view

Chili

Naast de toevoeging van Peru heeft Google ook direct nieuwe beelden toegevoegd van Chili, het gaat in totaal om meer dan 21.000 kilometer aan wegen. Zo kan onder andere in de hoofdstad van Peru, Santiago gesticht door Pedro de Valdivia op 12 februari 1541 de nationale bibliotheek (Biblioteca Nacional de Chile) bezocht worden waarvoor Google eerder deze week nog een aangepast logo plaatste op de homepage van Google Chili.

google_maps_bibliotheek_chili

Thailand

Google is momenteel nog altijd druk met fotograferen in diverse landen waaronder in Thailand. Hier ging het echter niet helemaal goed afgelopen week want er werd zowaar een chaffaur van het bedrijf die op pad was met de Street View auto gearresteerd. Bewoners van het Thaise Sa-eab zagen de man aan voor een spion en plaatste hem onder een burgerarrest. De dorpelingen zijn bang voor pottenkijkers vanwege de plannen voor de bouw van een grote dam in de buurt. De medewerker werd ondervraagd en daarna naar een tempel gebracht waar hij op een Boeddha-beeld moest zweren niets met de bouw van de dam te maken te hebben. Toen de dorpelingen doorhadden dat de man niets te maken had met de dam hebben ze hem vrij gelaten en excuses aangeboden.