Google voegt Pegman weer toe aan Google Maps plus andere updates

Google voegt Pegman weer toe aan Google Maps plus andere updates

Wie nog steeds de oude interface van Google Maps gebruikt kan nog altijd het kleine gele poppetje pakken om Street View te openen. Echter met de introductie van de nieuwe interface in mei dit jaar kwam het figuurtje genaamd Pegman te vervallen maar het bedrijf heeft nu toch besloten om Pegman alsnog toe te voegen aan de nieuwe interface van Google Maps. Pegman is in de nieuwe interface rechtsonder geplaatst direct naast het knopje Verkennen en werkt hetzelfde als in de oude interface. Door het gele poppetje te slepen op de kaart worden alle locaties waar Street View beschikbaar is getoond, door Pegman daarna op een bepaalde locatie los te laten zal Street View worden geactiveerd.

Pegman zal net als in het verleden ook weer speciale outfits gaan krijgen zo heeft het team van de kaartendienst al laten weten. Suggesties voor outfits kunnen doorgegeven worden aan Google middels de hashtag #pegmanlive op onder andere Google+ en Twitter.

google_maps_pegman

Andere updates

Naast het terugbrengen van Pegman zijn er meer updates voor Google Maps. Na het inzoomen op de kaart worden er nu blauwe en gele cirkels op de kaart getoond. Blauwe cirkels geven aan dat er op die locaties foto's van gebruikers zijn te vinden, gele cirkels geven aan dat je bepaalde locaties van binnen kunt bekijken zoals restaurants en winkels.

google_maps_cirkels

Dan is er nog de toevoeging van Earth Tours, deze tours zijn alleen beschikbaar in browsers met ondersteuning voor WebGL zoals Google Chrome. Earth Tours zijn te herkennen een specifiek icoon zoals hieronder is te zien in de screenshot. Na het klikken zal de Earth Tour direct worden gestart en kun je even rustig achterover gaan zitten.

google_maps_earth_tours

Wat betreft navigatie heeft Google een nieuwe feature toegevoegd om voor elke stap van een routebeschrijving een preview te bekijken. Na het klikken op een stap komt er zoals hieronder is te zien een preview van Street View in beeld, een vergelijkbare functie was eerder ook in de oude versie van Google Maps aanwezig. Op deze manier kun je van te voren dus even eenvoudig snel spieken. Aanvullend heeft Google nu ook Waze geïntegreerd, Waze werd recent al aan de mobiele apps van de kaartendienst toegevoegd.

google_maps_previews

google_maps_waze

De nieuwe features zullen vandaag worden uitgerold naar alle gebruikers die de preview van de nieuwe versie van Google Maps op dit moment al gebruiken. In de komende weken zullen meer gebruikers de nieuwe interface van de kaartendienst te zien gaan krijgen.