Google+ voegt ondersteuning toe voor geanimeerde profielfoto’s

Google is een grote fan van geanimeerde gifs. Recent werd er een optie toegevoegd aan de afbeeldingenzoeker van het bedrijf om specifiek te kunnen filteren op geanimeerde gifs in de zoektocht naar een afbeelding, de volgende update heeft betrekking op Google+.

Als gebruiker van het sociale netwerk kun je namelijk vanaf nu een geanimeerde gif instellen als profielfoto. Hieronder zie je een voorbeeld van een geanimeerde profielfoto die is ingesteld door Googler Matt Steiner en hij geeft aan dat deze geanimeerde afbeeldingen werken op zowel desktop als in de mobiele applicaties van Google+. In de komende tijd zullen er waarschijnlijk wel meer geanimeerde profielfoto's gaan opduiken.

Overigens kan er ook een geanimeerde afbeelding als coverfoto worden ingesteld. Recent werd er tevens een optie toegevoegd aan de zoekfunctie van Google+ om te kunnen filteren op alleen berichten met foto's. Er is geen filter aanwezig voor geanimeerde gifs.

Google+ Gif profielfoto

Locatie

Naast de bovengenoemde update is er met de vernieuwde applicaties van Google+ die vandaag zijn uitgerold een feature toegevoegd om je locatie te delen op je eigen profiel. Het automatisch delen van je locatie kan worden ingesteld in de applicatie voor Android en via de instellingen van het sociale netwerk op de desktop. Na het inschakelen wordt de locatie getoond op je eigen profiel bij de andere algemene gegevens. Door als bezoeker op de locatie te gaan staan verschijnt er een kaart in beeld zoals hieronder is te zien in de screenshot. Bij het instellen van deze optie bepaal je zelf wie je huidige locatie mag zien.

google_plus_maps

Lees meer over: ,