Google voegt menu met applicaties toe aan Chrome

Google lijkt het plan te hebben om het menu om applicaties te openen uit Google Chrome OS ook naar de browser voor Windows te gaan brengen. Het menu met applicaties is nu te vinden in onder andere de Canary versie van Google Chrome als experiment en na het inschakelen wordt er een nieuwe knop toegevoegd aan de taakbalk van Windows.

Door op de knop te klikken opent een menu met een aantal links, maximaal 16 naar onder andere Google, YouTube, Gmail en Google Drive, het klikken op een item opent een nieuw venster. Verder is er in het menu ook een zoekveld te vinden om te zoeken op internet. Na het klikken op de knop in de taakbalk kan er direct al worden getypt en terwijl er een zoekopdracht wordt getypt verschijnen er binnen het menu al suggesties in beeld. Om het menu met applicaties te gebruiken is het niet nodig dat Google Chrome al geopend is.

Het inschakelen van het experiment kan door als eerste in de adresbalk chrome://flags/ in te voeren. Dan zal de volledige lijst met experimenten worden geopend, scroll dan helemaal naar beneden en schakel het experiment 'Show Chrome Apps Launcher' in. Omdat het om een experiment gaat kan het zijn dat het menu niet altijd goed werkt, het zal nog even duren voordat de knop in de definitieve versie van de browser te zien zal zijn.