Google voegt knop voor opslaan kaarten weer toe aan Google Maps

google_maps_logo_android Deze week heeft Google een geheel nieuwe app gelanceerd voor telefoons en tablets met Android, op korte termijn volgt er ook een nieuwe versie voor iOS. De app is voorzien van een geheel nieuw design geïnspireerd op het design van de app voor de iPhone die eind vorig jaar uit werd gebracht en op het design van de desktopversie van Google Maps.

Met de nieuwe versie van de app voor Android besloot Google om een veelgebruikte feature te wijzigen, het offline beschikbaar maken van kaarten. Handig in de gevallen dat er geen internetverbinding beschikbaar is op bepaalde locaties. In de nieuwe versie van Google Maps heeft het bedrijf een nieuwe manier bedacht om kaarten lokaal op te slaan.

Dit kan door een bepaalde locatie op te zoeken en daarna in het zoekveld bovenin 'OK Maps' in te voeren, de betreffende kaart op dat moment in beeld zal dan offline beschikbaar worden gemaakt. Veel gebruikers klaagden al snel over deze omslachtige manier van het opslaan van kaarten en veel gebruikers dachten dat deze feature helemaal niet meer bestond. Zodoende zijn de ontwikkelaars van Google druk aan de slag gegaan om snel weer een knop 'Make this map area available offline' toe te voegen aan de app.

Naast het toevoegen van de knop heeft Google een link 'Where's Latitude?' toegevoegd om meer informatie te geven over de verdwenen feature in de app voor Android. Google Latitude bestaat niet meer in de nieuwe versie van de app en in oude versies zal Latitude komen te vervallen per 9 augustus. Ook zal de app voor iOS op 9 augustus offline gaan.

google_maps_android_offline_maps

Lees meer over: , ,