Google voegt informatie over medicijnen toe aan Knowlegde Graph

Er zijn veel gebruikers die Google gebruiken om informatie over bepaalde medicijnen op te zoeken. In 2009 voegde Google al aan de Amerikaanse versie van de zoekmachine een OneBox toe om voor medisch gerelateerde zoekopdrachten zoals diabetes of astma informatie afkomstig van betrouwbare website bovenaan de zoekresultaten te tonen. Aanvullend hierop voegde Google een jaar later in samenwerking met de National Institutes of Health (NIH) ook informatie toe aan de zoekmachine over medicijnen.

Omdat Google tegenwoordig nog altijd veel wordt gebruikt om informatie over medicijnen op te zoeken zal het blokje boven de zoekresultaten komen te vervallen en zal de Knowlegde Graph worden ingezet. De Knowlegde Graph wordt steeds belangrijker voor de zoekmachine en in samenwerking met onder meer de U.S. Food and Drug Administration, de National Library of Medicine en het Department of Veterans Affairs heeft Google een hoop informatie over medicijnen toegevoegd aan de Knowlegde Graph.

Vooralsnog is deze feature beperkt tot de Verenigde Staten. Gebruikers die bepaald medicijn zoeken zoals bijvoorbeeld Naproxen krijgen aan de rechterkant een blok met informatie te zien waarin staat waarvoor het medicijn dient, wat mogelijke bijwerkingen zijn, links naar aanvullende informatie, etc. Een screenshot van de feature zie je hieronder, Google geeft wel aan dat de gegeven informatie uiteraard niet dient als medisch advies.

Lees meer over: ,